Montering

 
Maxi Balkongskydd är avsett att användas när man är på balkongen. Då drar man fram väven från sin skyddande kassett. När man inte har behov av den längre så rullar man in den igen. Tack vare att den är fjäderbelastad kommer väven att ge med sig om det är lite vind, men blåser det för mycket och man inte rullat in den kan den blåsa sönder. Det går givetvis att laga och reservdelar finns. 
 

Maxi Balkongskydd monteras normalt på utsidan av balkongen genom att klämma fast beslagen runt räcket. 

 

Storlek

Utdragbar längd är max 230 cm, höjden på väven är alltid 60 cm. Upp till 230 cm längd så bestämmer du själv var du vill stanna. Resterande väv som inte används ligger hoprullad i kassetten. Höjden ger skydd när du sitter ner. Ställer man sig upp så ser man ut över kanten.

 

Montering
För monteringsanvisning i pdf-format klicka här...
 
För att få bästa möjliga spänst i väven är det viktigt att allt blir rakt monterat. Både lodrätt och vågrätt! 
 
Vill man ha skyddet så högt som möjligt och justerar kassetten så att det bara blir fästpunkt på den nedre delen så kommer väven inte att vara lika spänd i ovankant som i underkant. Bäst spänst på hela väven får man om beslaget hamnar någorlunda centrerat i höjdled på kassetten. 
 
 
Kassett, hörn och utdragsrör består av anodiserad aluminium. 
Anodisering innebär att aluminiumet får en smutsavvisande, korrosionshärdig yta och bibehåller aluminiumfärgen och glansen samt ger en behaglig beröringsvänlig yta. 
Aluminiumkonsol lackad i ljusgrått RAL 9006.
Byglar blankförzinkade.
Väven är av 100 % spinnfärgad acryl från ledande tillverkare i Europa.
 
Kontakta oss gärna! Du hittar vår kontaktinformation här...